HTML

Erkölcs? Etika? Érték?

Hiszem, hogy vannak törvényeken felüli emberi értékek, amik kell, hogy vezéreljék a mindennapjainkat. Nincs rá jó szó, hívhatjuk etikának, erkölcsnek, értékeknek. Sajnos azonban embertársaink nagy része a sas magasságáról igyekszik tenni erre. Legyen itt pellengérre állítva minden olyan dolog, ami bosszant engem, és a környezetem, és kapjon tiszteletet az, ami motivál és példát mutat.

Friss topikok

Linkblog

A Sárkányos Játszótér felemelkedése

2009.04.29. 02:44 KRi

No kérem, sok minden történt az elmúlt három hónapban, több blogban is lesz beszámoló róla, volt utazás, rengeteg babázás, és íme a családegyesítő projekt.

Lakóparkban lakom annak összes előnyével és hátrányával. Előny sok van, szép, rendezett, jó helyen van, blabla, de van egy hátrány, kurva nehezen oldódnak az emberek. Eleve egy vicces népréteg veszi ezeket, hívjuk sznoboknak őket, de újgazdag bunkóknak, dr jur dr med doktoroknak. Hiperizolált életterek, semmilyen társadalmi érintkezés. Magyarul még a köszönés sem megy. Vannak olyanok a házunkban akikkel még soha nem találkoztam, és van olyan is aki rendszeresen büntető köszönést kap, mert a normálra nem válaszol, higgyétek el Pákó (akivel egy házban lakunk) a legkedvesebb kisangyal a többiekhez képest. 

No és akkor volt egy elképzelésem, van itt egy játszótér nem messze, ami az enyészetnek indult, pedig jó volt. Mi lenne ha én összehívnám azokat akiket szintén érdekel a téma. Mivel 3 hónapja aktív résztvevője vagyok a játszótéri gangbang-nek ezért előzetes marketing felmérés szerint volt akit érdekelt a téma, no ebből lett ez a blog:

sarkanyosjatszoter.blog.hu

Ide teszem fel az aktuáis történéseket. Jó érzés jót tenni, na. Aki nem próbálta kurva gyorsan próbálja ki :)

13 család jött össze. Szinte hihetetlen, de ma Magyarországon működő modell lett az, hogy közösségi cél, pénzgyűjtés, közösségi munka.  Ha valaki meséli nem hiszem el és íme. Nincs minden veszve ebben az országban, csak valakinek el kellett kezdeni ... :)

Ja és mégegy az embereknek a saját bőrükön kell érezni a pozitív változást, csak akkor lesznek lelkesek. És máris bebizonyítottam, hogy mi a baj a világban. Az adófizetés olyan távolra került az adóelköltéstől, hogy senkinek lövése sincs mire megy a zs. Kicsi belátható cégeké és közösségeké a jövő!

Katt a linkre: sarkanyosjatszoter.blog.hu

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://etika.blog.hu/api/trackback/id/tr281092830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.04.29. 10:51:55

Szia Krisz!

Végre hallunk felőled. Gratula a kezdeményezéshez, nem tagadod meg önmagad, és ez jó. Csak egy gyors kérdés: a játszótér blogján a második képen felismerem a párodat, de ha a harmadikon te vagy, akkor az is megérne egy posztot, hogy ez hogy történt.

N.

KRi · http://etika.blog.hu 2009.04.29. 14:17:06

@vnandor: Hali Nándi. A képen az az apuka van aki szétszedte a hinta maradékát. Már csak azért sem lehetek én mert azóta még formásabb lettem (mert ugye a gömb egy forma :-))
süti beállítások módosítása