HTML

Erkölcs? Etika? Érték?

Hiszem, hogy vannak törvényeken felüli emberi értékek, amik kell, hogy vezéreljék a mindennapjainkat. Nincs rá jó szó, hívhatjuk etikának, erkölcsnek, értékeknek. Sajnos azonban embertársaink nagy része a sas magasságáról igyekszik tenni erre. Legyen itt pellengérre állítva minden olyan dolog, ami bosszant engem, és a környezetem, és kapjon tiszteletet az, ami motivál és példát mutat.

Friss topikok

Linkblog

Rossz illetékszámítás, avagy hogyan csökkenti az állam a SZOC POL-t

2008.04.23. 19:30 KRi

Nos az Illetékhivatal, ami már az APEH is egyben, merthogy valahogy összeolvadt, csak azt az egy törvényt nem ismeri. Ami rá vonatkozik.  Ezzel naponta milliókkal károsítanak meg téged. Itt egy eset amivel minden új építésű lakásra  SZOCPOL-t felvett embert megkárosítottak 144000 Ft-ra, persze csak azt aki nem olvasta a TÖRVÉNYT:

Amióta az összes törvény fent van a neten, néha jó elolvasni őket. NEM BONYOLULTAK. Bárki aki tud olvasni le tud szűrni hasznos infókat, az olyan aki lapozgatott már Kaland Játék Kockázat könyveket, az pedig egyenenes élvezni fogja. Ugyanis egy csak egy bonyolultság van benne, hogy ide-oda hivatkoznak pontokra, de ha fegyelmezett vagy és összeolvasod őket akkor teljesen értelmes szöveget kapsz.

Itt van mindjárt 1990. évi XCIII. törvény az illetékekről. Becsatolom az ide vonatkozó részt, mindjárt a kettes pontban a lényeg:

 

Lakástulajdon és a hozzá kapcsolódó jogok
visszterhes vagyonátruházási illetékének mértéke

 

 21. § (1) Lakástulajdon szerzése esetén a visszterhes vagyonátruházási illeték alapja - ha e törvény másképp nem rendelkezik - a lakástulajdon forgalmi értéke. Az illeték mértéke - lakásonként - 4 millió forintig 2%, a forgalmi érték ezt meghaladó összege után 6%. Lakás résztulajdonának szerzése esetén a 4 millió forintnak a szerzett tulajdoni hányaddal arányos összegére alkalmazható a 2%-os illeték, a forgalmi érték ezt meghaladó része után 6% illetéket kell fizetni.

 

(2) Ha a lakástulajdon szerzője a vásárláshoz lakásépítési kedvezményben részesül, ennek összegét - a (3)-(5) bekezdésben, valamint (8) bekezdésben említett esetek kivételével - a forgalmi értékből le kell vonni.

Szóval a szocpol összege levonandó az illeték alapjából azaz a lakás árából. Ergó ennyivel kevesebb összegre nem kell illetéket fizetni.

Ez egy 2.400.000 Ft-os két gyerekes szocpolnál 144.000 Ft. HOPPÁ. HOPPÁ.

Mi kifogást emeltünk a kiszabott illeték ellen és két másik ismerős is. Sziplán törvénytelen, hogy ezt nem így számolják. Az ismerősöknek már helyesbítették, mi még várunk. Már 5 hónapja bírálják. Azt hiszem ugyanazok a munkavállalók dolgozzák fel, akik ez előbbi postban említett kis házirabszolgaként kézzel pakkolgatják egyik számláról a másikra a számokat.

A teljes törvény itt érhető el: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000093.TV&kif=Ha+a+lak%E1stulajdon+szerz%F5je+a+v%E1s%E1rl%E1shoz+lak%E1s%E9p%EDt%E9si+kedvezm%E9nyben#xcel

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etika.blog.hu/api/trackback/id/tr23439170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása