HTML

Erkölcs? Etika? Érték?

Hiszem, hogy vannak törvényeken felüli emberi értékek, amik kell, hogy vezéreljék a mindennapjainkat. Nincs rá jó szó, hívhatjuk etikának, erkölcsnek, értékeknek. Sajnos azonban embertársaink nagy része a sas magasságáról igyekszik tenni erre. Legyen itt pellengérre állítva minden olyan dolog, ami bosszant engem, és a környezetem, és kapjon tiszteletet az, ami motivál és példát mutat.

Friss topikok

Linkblog

Indító üzenet

2008.04.21. 16:59 KRi

Egyre inkább filózom azon, hogy valami nincs rendben ebben a világban, de fogalmazhatnánk úgy is, hogy evilágon. Minnél könnyebben minél több infóhoz jutsz hozzá annál inkább úgy tűnik, hogy a jóságnál, az etikánál nem az ember fényképe van az enciklopédiában.

Az élet értelme: az élet és az értelem maga. Tehát ha valami minden kultúrkörben alapvető értéknek kellene tekintődnie az az élet maga. Ez a tízparancsolattól kezdve a legtöbb írott és iratlan törvényben benne van. No de mi a valóság. Háborúzunk a békéért? Ott van a ne lopj is. Nézzük meg ezt több oldalról. Mi a lopás, ha másik fél akarata ellenére károsítódik meg, vagy az is, ha a teljes beleegyezésével. Nézzünk pl egy autóvásárlást.

Szóval az életben és az értelemben benne van minden. A többi mind vitatható. Élünk ez tény, most gondolkodunk ergó használjuk az értelmet, no lássuk miért is teremtődött nekünk olyan:

Ez a blog arra született, hogy boncolgassa azokat a határokat, amiket ugyan mindannyian érzünk, de adott érdekünknek megfelelően így, vagy úgy fogunk fel.

Íme pár vitaindító téma:

Milyen világ az, ahol a Hitlerjugend pápa smúzolni megy a szimplán tömeggyilkos Bush-hoz, azért, hogy elnézést kérjen, a több ezer pedofil tettért, amit a papjai hajtottak végre. Íme a példaértékű erkölcsös világvezérek. :)

Milyen világ az, ahol világbéke címszóval modellek ölik az elmét, és Bush-ok az irakiakat.

Milyen világ az, ahol egy Demszky szerint rendben van az, hogy a főváros nem támogatja a BKV-t, és szerinte támogassa az állam.

Milyen ország az, ahol csak a valós költségek nem elszámolhatóak egy vállalkozásban. Ahol egy testnevelés szakos tanár nem számolhatja el a kondibérletet. Könyörgöm, milyen más kötsége lehetne????? és ezért 500.000-rel megbüntetik.

Milyen világ az ,ahol a kibaszott APEH, azokután, hogy helytelenül a törvényeket nem betartva számolta ki az új lakás utáni illetéket (ugyanis a szocpol összeg levonandó az illeték alapjából, ergó a 2.400e Ft-os szocpolnál ez 144.000 Ft). A részletfizetési kérelmen olyanokat kérdez, hogy "autó használatának jogcíme"? Nem tudom ki minek, én mondjuk szexuális segédeszköznek tartom...a kipufogó fényes belül....

Hogy is van az, hogy fizetésem leadózva annak 30%-át megkapva veszek egy új lakást, ami ugye 20% ÁFÁ-t tartalmaz, majd illetéket is kell utána fizetnem. Mit adjak még???

Milyen világ az, ahol mindenki elutasítja a korrupciót, de ha a kibaszott autójának a zöldkártyáját, vagy a műszakiját kell intézni akkor elég ha csak a rendszám sétál...

Ahol a rendőri korrupció csak addig gáz, míg épp nem az én jogsim járt le, és oldjuk már meg valahogy.

Ahol egy állami vezető sincsen, aki a minimális pofátlansági szabályokat is betartaná. Pl ott a Kóka aki királysága idején építi a palotáját. Nem tudott várni 3 évet. Naponta foglalkoznak vele, de nem zavarja.

Olyan ország, ahol egyetlen egy példaértékű vezér sincsen. SENKI, akire jó érzéssel ikszelni lehetne, és nem csak egy dolog foglalkoztatná, hogy ott legyen a piros bársonyon.

Ahol egy parlamentbe éppen bekerült kis pártocska SZDSZ diktáljon, egy nyert pártnak. Ahol egy fidesz meg tud nyeretni egy vizitdíjas szavazást, miközben a mamák ugyanúgy tolják a doki zsebébe a kis 500-asokat. És ahol egy MSZP egy nyilvánosságra került öszödi beszéd után még kimond olyan szavakat, hogy "kedves választó" :)

Apropó öszödi beszéd. Maga a mondanivaló nem volt rossz. De megint felveti az erkölcsi kérdést, ha valaki bevallja, hogy bűnös akkor spontán bocsássunk meg, vagy kapja meg a méltó büntetését, súllyozva a megbánás tényével?

No ilyesmikről lehet szó. Az írásban igyekszem az élőszó erejét visszaadni. Ha látunk valami nem tetszőt akkor ugye nem azt mondjuk, hogy a kutyafáját, meg aztamindenit, és ha tetszik valami akkor sem, "klassz"-t mondunk. Szóval előre elnézést mindenkitől. A világon helye van az aztakurvának is és sajnos a b@ssza meg is többször elhangzik, mint kéne. Lesz ez még így se :))

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://etika.blog.hu/api/trackback/id/tr76435660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ghunner 2008.04.27. 16:58:31

Milyen világ ez? Egy ellentétektől hemzsegő elbaszott szar világ, olyan.

Ghunner 2008.04.27. 17:28:42

Milyen világ ez? Egy ellentétektől hemzsegő elbaszott szar világ, olyan.

Cheers 2008.05.28. 17:29:02

Szia!

Most találtam csak meg a blogot, de érdekes kis írások/gondolatok vannak itt, köszönet érte!

Egy tippem a nyitó gondolathoz,kissé "hazabeszélve" a saját hitvallásomhoz:
Az élet értelme a szeretet. Az élet értelme a TARTALOMMAL, ergó szeretettel, önfeláldozással és az egód leküzdésével (koordinálásával, kiegyensúlyozásával) teli élet... az értelem és az érzelem megfelelő aránya a szeretet, az igazságosság és az önfeláldozás által vezérelve.

Tudom kissé elvont, kissé közhelyes, de jobb irányelvet én még nem találtam. :)

süti beállítások módosítása