HTML

Erkölcs? Etika? Érték?

Hiszem, hogy vannak törvényeken felüli emberi értékek, amik kell, hogy vezéreljék a mindennapjainkat. Nincs rá jó szó, hívhatjuk etikának, erkölcsnek, értékeknek. Sajnos azonban embertársaink nagy része a sas magasságáról igyekszik tenni erre. Legyen itt pellengérre állítva minden olyan dolog, ami bosszant engem, és a környezetem, és kapjon tiszteletet az, ami motivál és példát mutat.

Friss topikok

Linkblog

APEH, avagy minden, ami neked rossz

2008.04.23. 19:09 KRi

Mert ugye sokba kerül. Semmit nem kapsz érte, és lassú és nehézkes, és IDEGESÍTŐ is. Ha így szolgáltatna bárki, már rég nem volna dolguk adóbeszedéssel...

Szal szükségem volt nullás igazolásra. Értő szíveknek ökölbe szorul a lába a témától a többiek meg okuljanak. Az kevés, hogy elutalsz minden tartozást. Ugyanis 21. századi apeh rendszerben napok míg megérkezik az átutalásod. Mindenki tudja, hogy a GIRO átutalás rendszerrel másnapra ott a zs. Hát akkor??? Mi is tart több napig? Hát az, hogy a kincstári folyószámláról áttegyék saját magukon belül a te apehes virtuális számládra. Bravó. És elképzelem ahogy ez a rendkívül bonyolult folyamat nincs automatizálva, és kicsi néger kuntakinte humáninterface-ek pakkolgatják kézzel a számjegyeket egyik APEH-es számláról a másik PECH-es számlára.

Nos, ha ezt nem tudod megvárni egyet tehetsz. Nem ám rákukkantanak a saját számláikra, hanem most te kis Kuntakinte kocogjá el szépen a bankba, és az esetemben elektronikusan átutalt tételről kérjél papír alapú igazolást, hogy át vagyon utalva. PAPERLESS BÜRO. JA? VERSTEHEN? Oldalanként és tételenként 2000-ért az én ktg-emre. Nem elég, hogy az ostoba magyar adórendszerrel fiszfasz 8 féle járulék van egy adó helyett, így tételenként ránt le a bank átutalási zs-vel. De ennek az átutalási tényét pénzért igazoltassam, mert az APEH lassú.

Hát a nagy büdös lóf...zt.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://etika.blog.hu/api/trackback/id/tr69439135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lőre úr. 2008.04.23. 20:28:30

Rosszul csináltad, csekken kellett volna befizetni a postán. Én 3x fordultam, mire ideadták a 0!-ás igazolást. Szegény kintekunta nem tudta egyszerre kiszámolni, mennyi az annyi. A postán már előre köszöntek.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.04.23. 20:28:48

Azért ha rendszeresen időben befizeted az adódat, járulékaidat, haloványritkán fordul elő, hogy a nullás igazolásodat közvetlenül az összes tartozásod (!) utalásának napján kelljen kérned... (bocsi, ha tévedek)
De gyanítom, csak az Apeh lassú. Mintha te is kicsit lassú lennél a kötelezettségek terén. Finom, amikor térdig sarasan reklamálunk, mert már vagy fél perce (!) befizettük a ki tudja, mióta fennálló TARTOZÁSUNKAT, és erről nem kapunk azonnal, rohamtempóban igazolást...

Tudor Vidor 2008.04.23. 20:32:49

Kedves Béla!
Legközelebb, ha igazolás kell: APEH-ba bemegy, bankkártyát elővesz, számláról pénz leemel, igazolást megkap. Költség NULLA!
Ennyi. És nem leszel ideges.

Lőre úr. 2008.04.23. 20:40:56

Cyr: Lófaxt, nekem is olyan tarozás volt ott, amiről az apek küldött visszavonó határozatot, mégis ott volt, mint tartozás, de mivel nem akartam xarakodni, inkább kifizettem, nem volt túl sok.

TBone 2008.04.23. 20:41:42

Ha jol tudom mindez a torvenyileg eloirt 30 napos ugyintezesi hatarido miatt van.

30 napig nem tortenik semmi, majd az utolso napon megtorteni az utalas.

Lőre úr. 2008.04.23. 20:43:53

Sőt adó túlfizetésem is van, de nem tudták levonni belőle. Kértem kintekuntát, de megoldhatatlan feladat volt számára.

csaszu · http://csaszu 2008.04.23. 20:44:26

Tartozni kell valahová ......

gőzeke 2008.04.23. 20:49:35

NOs... CRY... csakúgy... megjegyzem... beküldtem nullás áfát, rá 4 napra küldtem az önrevizióját.... tavaly... 1.negyedévben ( 2007.01.01.-03.30 időszak a gyengébbek kedvéért)... kaptam 3 napja levelet:T. Ügyfelünk! Felhívuk szíves figyelmét, hogy a 2007.04.24-én benyújtott önreviziós bevallását az alábbi okok miatt nem tudjuk berögzíteni: Nincs előzmény bevallás. (Na azt hittem itt dobom el az agyamat) Ügyintéző felhív..ugyan legyen kedves megnézni,... a válasz: "Mit képzel maga??? Nekem erre nincs időm, ott a levél, hogy nincs előzmény.. nyújtsa be az egészet még egyszer!" (persze a kultúra a biztosítékot meredeken kib..ta) Felhívom a világ legértelmesebb, legkedvesebb, legsegítőkészebb ügyintézőjét egy vidéki kisvárosban..mondom mi volt a válasz.. az Ő válasza: "Sajnálom, hogy ilyen a kolléganő, de maga meg meg ne próbálja még egyszer benyújtani a bevallást". Tudod az a legrosszabb, hogy felvette sok idiótát, aki a saját szemétől nem lát... és a mai napig nincs felkönyvelve... jelzem: 2008.04.23-án... és nem én vagyok a hülye... Van tartozás egy másik alszámlán.. a válasz: vezettessük át, mondom nem lehet, mert az önrevízió még nincs bekönyvelve, ami egyszer már ott van, hát az maradjon is ott... erre benyújtottunk egy részletfizetési kérelmet...03.06-án... a mai napig nincs rá válasz... ami azt jelenti, hogy már bőven túlléptük azt a bizonyos "30 napos" határidőt..é még csak annyi válasz sem jött, hogy elutasít, meghosszabbítja az eljárást 30 nappal.. egyszerűen síri csend és hallgatás... Sőt... van egy másik eset.. emberünknek volt adótartozása, VH joggal terhelték a házát.. nem kevés összegről van szó... 2007.02. hóban járt le neki, de kifizette 2006.novemberében... és mi van most?? Bemegy földhivatalhoz, kellett neki egy tulajdoni lap... HJAAAA.. BOCS.. HOGY NEM TÖRÖLTÜK LE HIVATALBÓL A VH JOGOT???? Na tudod szivem... ez a szemétség... EGyébként pedig.. ahogy elnéztem mostanság már az utalást követő legkésőbb 3. napon fel van rögzítve a befizetés.. a gáz csak az, hogy a bevallás viszont azonnal...és ha olyan összegről van szó, akkor ahogy felkönyvelődik a bevallás (ált. legkésőbb a benyújtását követő napon) és aznap nem jelenik meg a számlán a befizetés, másnap tuti , hogy zárolva van a bankszámlád... na tudod.. ezzel sem értek egyet... pl. részletfizetés előírva 03.21-én, a pénz 03.21-én átutalva a reggeli Giro-val, felkönyvele náluk csak 03.25-én.. mit csináltak???? leinkasszózták az összeget 03.22-én... Meséljek még???? Egyébként eltekintve egy-két dologtól, a hanyag ügykezeléstől és attól a hangnemtől amit megengednek maguknak, nekem semmi bajom nincs velük.. ők is emberek... tudomásul kell venni

KRi · http://etika.blog.hu 2008.04.23. 21:13:34

Cyr igazad van. Kicsit csökken a morálom, jelen esetben a fizetési, hogy ha 5 hónappal ezelőtt adtam be részletfizetési majd pár hónappal később a törvénytelenül elbaszott illetékfizetési kifogásomat és SEMMI reakció. Ma voltunk az APEH-ban. A novemberi levélke már látszik.

Juhééé de jó :))

Persze még semmit sem csináltak vele. És emiatt olyan tartozás látszik a számlámon, aminek helytelen az összege, ráadásul kifogás és részletfizetési kérelem is volt, ami mind a kettő HALASZTÓ HATÁLYÚ, de ennek ellenére ők azt mondják tartozom. Részletek a következő posztban. Most indul a fight!

gőzeke 2008.04.23. 21:31:27

Béla! KHm.. illetékfizetés: fiatal pár.. első lakás.. ára 15 millió alatt.. tehát illetékmentességet kértek... ez úgy néz ki a folyószámlájukon, hogy bár a férj és a feleség fele-fele tulajdoni hányadú, ezért a férj folyószámláján jelent meg kettejük illetéke mindösszesen 4 x 193.000 forintjával... józan paraszti ésszel végiggondolva, ha nagyon kavarni akarok, akkor max. 2x193.000 lehetne, de mivel illetékmentes törvényileg... ezért egyszer sem lehetne, hogy szerepeljel. MÁS: Hölgyeményünk megörökölte apukája után az ingatlan, kijött a vagyonfelosztás, örökösödési, közjegyzői határozat, megszázalékolták illetékhivatalban... a határozat kézhezvételét követő napon asszonyka elment és befizette az egészet... eltelt 2 év.. jön a apeh levél: végrehajtás alá vonták a hölgy vagyonát, mondván illetéktartozása van. BEvonulás illetékhivatlaba, ők nem illetékesek, keresse apehot,... bemegy apehba.... "Sajnáljuk, ezt az illetékhivatalban kell inétzni" NA AKKOR MOST MIT IS CSINÁLJON A SZERENCSÉTLEN:???

KRi · http://etika.blog.hu 2008.04.23. 21:52:18

Kifúj Gőzeke! No kérem ezt a kollektív auspuff rovat. Pont erről szól a következő post. MENJEN AZ APEH-ba egyébként(ők az illetékesek már). ÉS és botránkoztasson meg. Nézzük mivel lehet törvényesen lázadni:
1, Pl kezdjen el sírni, zokogni baromi hangosan, hogy ő most nem tudja mit tegyen.
2, Kérjen sorszámot mindenhova. Ez önmagában borítja a bilit hiszen megmutatja, hogy ugyen te csak az adódat szeretnéd rendezni, de hány kamuosztály van a cégen belül.
3, Kezdjen el 50 forintos kínai piacon számla nélkül vett számológépeket osztogatni :) azzal szöveggel adja át, hogy "A NBÁ alapítványtól érkeztem mely a Ne Basszál Át érdevédelmi szervezete, és karitatív tevékenységeként szeretnénk a számológépeket közvetlen juttatásként az apeh dolgozóknak kiosztani, bízunk benne, hogy eme forradalmian elmés szerkezettel sikerül a mindennapjaikat hatékonnyá és gördülékenyebbé tenni"
süti beállítások módosítása