HTML

Erkölcs? Etika? Érték?

Hiszem, hogy vannak törvényeken felüli emberi értékek, amik kell, hogy vezéreljék a mindennapjainkat. Nincs rá jó szó, hívhatjuk etikának, erkölcsnek, értékeknek. Sajnos azonban embertársaink nagy része a sas magasságáról igyekszik tenni erre. Legyen itt pellengérre állítva minden olyan dolog, ami bosszant engem, és a környezetem, és kapjon tiszteletet az, ami motivál és példát mutat.

Friss topikok

Linkblog

Férfi és nő alapvető biológiai programja mi is?

2008.04.23. 10:12 KRi

Ma sokadszor rájöttem a nagyigazságra. A férfi alapvető feladata, hogy szétszórja a spermáját, és isteni szerepkörben tündökölhessen, a nőé a legtökéletesebb hím megtalálása és gyerek szülése.

Végletesen lecsupaszítva állatok vagyunk. Persze az évmilliók alatt felvettünk társadalmi béklyókat, de a lényegen ez mit sem változtat. Ha viszint megnézzük, hogy miért lett társadalom akkor arra juthatunk, hogy az a hosszútávú fennmaradást szolgálja.

Egy férfi addig érdekes egy nőnek, míg gyereke születik, utána új istenség lép a családba, és a régi megy a kukába. A férfi persze nem szereti a letaszított isteni szerepet, és új hódolók után néz. Fog találni, aztán gyermeket nemz, megint új isten születik és kezdődne minden elölről, csakhogy ott a társadalom, a házasság a család, és igazából már az elején megállítódik a folyamat. És megfogalmazódik a miért is? Miért vált el ilyen élesen az alapvető ösztön az életben maradási stratégiától?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://etika.blog.hu/api/trackback/id/tr9438306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TotoHU 2008.04.24. 09:25:24

Nabazzeg akkor most úgy csajozzon az ember hogy "Helló, szét akarom szórni a spermámat!"? :)
Nade nem köcsögösködök kiragadott részlettel kötözködve, pláne mert úgy amúgy igaz. A szerelem és párkapcsolat nem más mint a színtiszta fajfenntartás, amire az elején rárakódik pár érzelmi sallang később pedig az előnyöket és hátrányokat magában foglaló szimbiózis.

Amúgy első, vagy mi - pedig bakker de utálom az
elsőzést.
süti beállítások módosítása