HTML

Erkölcs? Etika? Érték?

Hiszem, hogy vannak törvényeken felüli emberi értékek, amik kell, hogy vezéreljék a mindennapjainkat. Nincs rá jó szó, hívhatjuk etikának, erkölcsnek, értékeknek. Sajnos azonban embertársaink nagy része a sas magasságáról igyekszik tenni erre. Legyen itt pellengérre állítva minden olyan dolog, ami bosszant engem, és a környezetem, és kapjon tiszteletet az, ami motivál és példát mutat.

Friss topikok

Linkblog

Kevesebb rokkantparkolót Magyarországra

2008.05.08. 10:09 KRi

Ott 1 itt 10. Elgondolkodtató összehasonlítás a magyar és a német rokkantparkoló kérdésről.

Úgy adódott, hogy egy hétig a német Forstinning városka vendégszeretetét élvezhettem. Persze nem a város hívott meg, de az emberek kedvessége letaglózott. Lófasz szittya magyar létemre mindenki kedves volt, mindenki köszönt az utcán, különösen az tetszett amikor láttam, hogy a partnertelepülésük Dunasziget nevű magyar település. No de feltűnt valami. Bárhol is jártam, a parkolók nem voltak tele kék festékkel, kis kerekes székes ikonokkal. MINDEHOL CSAK EGY MOZGÁSSÉRÜLT PARKOLÓ VOLT. Valószínű ott vittek némi matematikát is a dologba. Megnézték, hogy a társadalom hágy százaléka mozgássérült, és annak arányában festették fel. Mire is enged ez következtetni. Hát arra, hogy Magyarországon vagy kurva sok rokkant van, ami nem igaz, vagy arra, hogy a kamurokkantigazolványos képviselőkkopaszokésnekemmindentlehet-ek maguknak építik ezeket, hogy ne kelljen má cipekedni amikor a plazmát cipelik a Média Piac-ról vagy a barbecue alapanyagot tollják haza az Óceán-ból. (Zárójelben még gondolhatok arra is, hogy van egy elbaszott magyar törvény ami megköveteli az ilyen nagy számú mozgássérült parkolót). De bárhogy is van, ez az egyik oka amiért ráállnak indokolatlanul az emberek, mert logikátlanul sok van.

És most kifejezetten elnézést kérek a valódi mozgássérültektől, ez a cikk nem az ő helyzetüket hivatott megkérdőjelezni, csak mutatott egy másik országbéli (jobb) példát.

Nézegess német mozgássérült parkolókat:

A temetőnél közelről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Távolról:

A "tanácsháza" (Rathaus)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OBI (van Keno beeee)

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://etika.blog.hu/api/trackback/id/tr21459591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TotoHU 2008.05.08. 10:56:49

Wehh én is azok közé a parasztok közé tartozom (de szép is az önkritika!) akik szó nélkül ráállnak a roki helyre. Pontosan ebből a megfontolásból: lóf@szt sincs itt ennyi rokkant, gyakorlatilag egy átlag tecsó/ósan/kora parkoló kapukhoz legközelebbi ÖSSZES első helye roki, ami azt jelenti hogy nagyobb áruház esetén vagy 20-30 rokkant tud egyidejűleg parkolni és vásárolni.
Muahhahahaha!

remek 2008.05.09. 04:20:56

totohu, ezt ettől még suttyóságnak nevezik.

remélem egyszer rá is szorulsz majd és a másik végén állsz majd a fasznak

apamacko 2008.05.09. 08:30:14

Rokkant vagyok de nem mozgássérült (más okból de valóban!) így nem állok a helyükre és nem kunyiztam magamnak kártyát sem. (pedig lehetne hivatalosan!). De amíg le tudok gyalogolni simán 10km-t is, addig nem lesz pofám hozzá !

KRi · http://etika.blog.hu 2008.05.09. 11:23:11

Apamacko helyes és RESPECT érte. Minap láttam egy színművészünket rokkantkártyával BMW-vel... TotoHU-nak meg munkájába vág a parasztság :) bocs Toto :) Ha egy hely van nem állok oda, de ha van 30 és én épp babakocsit pakkolok és éjszaka van és üres a parkoló, és sok cuccom van, és kettő percre akkor előfordult már. Nem esett jól de annyira logikátlan lett volna mást tenni, hogy ha nem oda állok akkor meg az a baj. Ez különösen a Budaörsi Mediánál durva ha valaki járt már ott. Van egy hely azonban ami ezt nagyon jól megoldotta. Az IKEA. Ott van gyerkőcös hely. Olyan jó, hogy ki tudom nyitni rendesen az ajtót. Oda tudom tolni az ajtóhoz a babakocsit stb. Az is kerekes szék csak másfajta :)

TotoHU 2008.05.09. 21:06:43

Sajna túl sok tízmillió feletti durva járgányt láttam már rokikártyával, hogy belém másszanak az előítéletek és a kis magyar virtus: a lóf@szt a rokkantparkolóknak, úgyis a kis magyar kultúra becsontult része hogy a pofátlanabbja nyer, konzekvenciák nincsenek, ezért ha már kisemberként a privatizációról lemaradtam, legalább a rokiparkoló elfoglalásával virtuskodom. :))
Persze tudom hogy pont ettől a mentalitástól ilyen szar ez az ország amilyen, de majd ha fent példát mutatnak, tán én is meggondolom magam.
süti beállítások módosítása