HTML

Erkölcs? Etika? Érték?

Hiszem, hogy vannak törvényeken felüli emberi értékek, amik kell, hogy vezéreljék a mindennapjainkat. Nincs rá jó szó, hívhatjuk etikának, erkölcsnek, értékeknek. Sajnos azonban embertársaink nagy része a sas magasságáról igyekszik tenni erre. Legyen itt pellengérre állítva minden olyan dolog, ami bosszant engem, és a környezetem, és kapjon tiszteletet az, ami motivál és példát mutat.

Friss topikok

Linkblog

Van Isten! Vagy sors, vagy horoszkóp vagy ezek szinonímái?

2008.05.27. 22:54 KRi

Az ember gondolkodó lény voltán, óhatatlanul belebotlik olyan megmagyarázhatatlan dolgokba, amik túl logikusak ahhoz, hogy véletlenek legyenek. Idővel ezek vallásokat szülnek, horoszkóprendszereket készítenek belőle stb stb.

Most egy ismerőssel történt valami olyan amitől kirázott a hideg. Hosszú a történet, de ütős a vége. Nagyon ütős. Az úgy volt, hogy volt egy férfi, aki motorozott, és volt egy nő akinek ez a dolog kicsit imponáló volt. Ahogy az lenni szokott felnőtt emberek között, csak vízszintes lett belőle. Innentől kezdve meg nem álltak a házasságig, és a fél éves gyerekig. Hiába tudja minden nő aki motorossal kezd, hogy BELE KELL TERVEZNIE, HOGY EGYEDÜL NEVELI FEL A GYEREKET. Valahogy ezeknek az embereknek mindig akadnak olyan nőik, akik férjnek akarják őket. A csávó looser. Vagy inkább még looserebb, és a legszerencsésebb is akit ismerek. Egyben. 2 in 1. Vannak olyan emberek, akik a szerencséjüket értelmetlen dolgokra puffogtatják el. Ő csak ilyenre. Az alábbiak, nem kitalált események, de megtekintését senkinek nem ajánljuk.

Talán kezdjük ott, hogy volt egy új motor és az akkor még feleségjelöltnek egy leharcolt szar tükörradiálos francia csodája, iszonyatos műszaki állapotban. Emberünkre jellemző módon a műszaki állapotot betétlappal akarta megoldani. Miszerint ha valaki "véletlen" lezúzná, akkor milyen jó zs-t lehetne belőle csinálni. Jött is egy hét múlva, hogy megvan a lezúzás. Csak éppen ő adta a "betétlapot".... Történt ugyanis, hogy vadzsi új nyolszáz féknyerges motorjáról átülve a leharcolt szarba valahogy, valahogy nem jött meg a fékhatás :) és hátulról beakasztott egy autónak. Első túlélés. Semmi baja nem lett 300 kiló buktával rendbe is került az autó, hogy aztán eladva másik autó legyen belőle. Közben vadi új motor ellopódott, mert hát hülyék vagyunk 6000 Ft-os cascot fizetni. Első isteni közbeavatkozás arra, hogy NE motorozzon. A motor viszont meglett! Durván kalandos sztoryval, ő meglelte neten, majd rendőrökkel kimenve rajtakapás vót. A jármű meglett, csak éppen nem azzal a vázzal és nem azzal a motorral. Tehát az elektornika, a tank a kerekek, a kormány az ülés stb stb volt az övé. Sikerült magyar jogrendnek is egy ragyogót alkotni, ugyanis a fenti felállás miatt kihozták, hogy ő csak 51%ig tulajdonos, az orgazda 49%-ra. Orgazda, mert az összes dokumentum, ami a motor alkatrészeiről volt vagy hamisítvány volt, vagy "csak" hamis személyire készült. Motor így volt, de nem használhatta. Második közbeavatkozás, hogy ne motorozhasson. No de hajtja a vér emberünket vett és aldott 140 lóerős Suzukit megúszva átült egy kóreai 250-sre, mert az mán milyen jó, hogy 3,5 liter fogyaszt. Csak éppen kicsi és nem látszik és blabla. Kifordultak elé ő meg befeküdt a teherautó alá. Második túlélés. Per miegyéb. Valami zs visszajött. Hajt a vér hajt a vér. Ott az 51%-ig tulajos motor, menjünk már versenypályára. 130-cal bukott úgy hogy a motor nejlonzackóban ment haza. Ő meg felállt. Azt mondták a pályán, hogy ilyet még nem láttak. Illet volna meghalni. És akkor motorszünet lett, és a harmadik túlélés.

Motorszünettel arányosan a feleséggel megromlott a kapcsolat. Semmi más nem történt, csak az ami mindenhol máshol is szokott. Gyerek miatt kevés figyelem a férjnek blabla. Ráadásul a feleség igazi kemény házisárkány mivolta, is csak most vevődött észre a férj által. Férj, persze hogy új utakra nézett. Nem nő hanem új vallást akart, beszállt a Forever Bullshit Product Piramisjátékba. Hiába mondtam, hogy minden barátját és emberi kapcsolatát bukni fogja akkor is. Szét is baszott mindent, amit csak lehet. Odáig fajult, hogy elzavarta az "otthonos" 4. emeleti rácsozott!! ablakú (korábban ott öngyilkos lett egy ember és emiatt afféle bűnbánásként utólag! berácsozták a tulajok) szóval a rácsozott ablakú panel albérletükből hazazavarta a feleséget gyerekestül az anyóshoz. A FÉRFI....a kemény, a felelősségteljes. Ja és rendelt egy motort. Mert ha lúd legyen kövér. Legyen igazi komoly AKKOR SEM NÖVÖK FEL BAZZMEG ÉRZÉS.

Persze Forever Bullshit bukó lett. Elkezdett pizzafutárkodni. Robogóval....és azon a napon amikor megjött az új motor, és épp át kellett volna venni, mi történt, na mi. Hát kijöttek elé.....megint bazzmeg. És akkor ott megtörtént a csoda. Túlélte. És megtörtént a legdurvább, amit eddig hallottam. Amnéziája lett. Elfelejtett mindent. Mindent ami az elmúlt 3 hónapban történt vele. Pontosan az előttig törlődött minden, mielőtt elzavarta a feleségét vidékre. Felébredt a kórházban, és kereste a feleségét. Hát nem volt ott, mert épp 300km-re az ország másik végén leledzett. Elmesélték a férjnek, hogy elzavarta. Nem hitte el. Ilyet nem lehet elhinni csak úgy. Csak másnap tudott jönni a feleség. Nem láttam őket nem voltam ott. El tudjátok képzelni azt a helyzetet. Ott feszik egy fizikailag összetört ember, aki nem emlékszik semmire, de már elmondták neki a valóságot, nem hiszi, nem érti és ott áll előtte a felesége, aki mindenre emlékszik....

A 4. túlélés pedig csak 5 éve ismerem. És nem érti és én sem értem. Valamiért ez az ember fontos. Mindig meggátolódik, hogy motorozzon, mindig valahogy ráül, mindig összetöri magát és mindig túléli. Ez az ember fontos valamiért. Valamilyen szalmaszálat még keresztbe kell tennie ebben az életben, és ezért tartódik életben. Pedig Ő mindent elkövet a halálért, és mégis. Ő valamiért fontos ember, valami dolga még van ezen a Földön....

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://etika.blog.hu/api/trackback/id/tr99490981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.05.28. 09:46:33

Elöszőr is írj ebből gyorsan egy regényt, forgatókönyvet. Nem hiszem hogy problémád lenne a hátralévő életedben :)

A gödörbe esett ember jut eszembe, aki segítségért fohászkodik istenhez, hogy juttassa ki. Eközben minden segítséget elutasít mástól, mondván az ő istene majd segít rajta. Meghal a gödörben. Odafenn megkérdezi, hogy akkor ez most mi volt. Isten meg elmagyarázza neki, hogy azt a sok embert aki segíteni próbált, mind ő küldte.

Eszembe jut az is, hogy nincs pótolhatatlan ember. Lehet csak addig ússza meg, amíg a rá kirótt feladatra nem találnak mást.

Vagy elhiszi végre ő is hogy feladata van, és nem kisérti tovább a halált, hanem kitalálja, hogy mi a feladata. Talán az, hogy fel kell nevelnie azt a gyereket, mert neki lesz egy még nagyobb feladata.

KRi · http://etika.blog.hu 2008.05.28. 15:33:13

És az a kemény, hogy a sztorynak vannak olyan részei amik pont a résztvevők kitalálhatósága miatt nem lehetnek publikusak, de az eredeti még sokkal sokkal nagyobbat üt.

Szélsőségesen Liberális Wicca (törölt) 2008.05.28. 16:52:47

"Vannak olyan emberek, akik a szerencséjüket értelmetlen dolgokra puffogtatják el. Ő csak ilyenre."

vs

"A 4. túlélés pedig csak 5 éve ismerem."

Raszputyin · http://zsir.blog.hu 2008.05.28. 17:00:12

hiányzik egy ütös csattanó :)

Manbeast 2008.05.28. 17:18:45

Elsőkézből ismerem ezt az embert, és néha hihetetlen vágyat éreztem, hogy valami kemény dologgal nyakon csapkodjam, hogy vegye már észre magát, sőt a Forevörös résznél hosszú órákon át győzködtem, hogy ne csinálja, mert bukni fog, de ő csak tukmálta rám a krémet. Én csak 2-3 éve ismerem, de azthiszem nem erős, ha aztmondom, hogy az életét csak és kizárolagosan a hülyék végtelen szerencséjének köszönheti.

Your Nightmare 2008.05.28. 17:45:42

Bárcsak annak a pasinak is olyan mázlija lett volna, amelyik meghalt a száguldó állat miatt!

blue bob 2008.05.28. 17:51:51

nem akarom elrontani ezt a na'on svungos történetet, de nem lehet, hogy egyszerűen nem tanult meg motorozni/robogózni? a robogóknak egészen más a súlyeloszlása, ha valaki nagymotornak képzeli, az első kanyarban elszáll a pics@ba.
ha esetleg iszik vagy pakisztáni rakétában utazik, feledhető az egész, ebből az állatfajtából sok van.

Lord_Cica (törölt) 2008.05.28. 17:55:34

Mi az a betétlap? :)
A 3. bekezdés kicsit zavaros, elakadtam benne, pedig a potenciális özvegyes kezdés elég ígéretesnek indult.

TotoHU 2008.05.28. 18:01:30

Pár éve egy közvetlen kollégám ikertestvére motorozott, teljesen szabályosan, bukóval, 50 körül. Befordult elé egy személyautó, nem ütköztek nagyot de a srácot nekilökte egy kiálló vasrúdnak, ami a hasfalával találkozott és azonnal megölte.

A távolkeleti vallások azt mondanák erre a csávóra, hogy az a karmája, hogy folyamatosan túlélje és szenvedjen a saját fasságai miatt.

Vagy egyszerűen volt egy történetből kihagyott, általad sem ismert bőrkabátos napszemüveges elpusztíthatatlan segítőtársa, aki vigyázott a magyar John Connorra, akinek még meg kell vívnia a harcát az életünkre törő robotok ellen. :)))

2 évesen karácsonykor fogtam magam és kicsavartam az éjjeli lámpa izzóját és belenyúltama lámpa belsejébe hogy mi van ott. Persze megb@szott mint az állat, de túléltem. Egyszerű mázli, ilyen bárkivel előforduljat. Ilyen sok egymás után viszont már sok.
Meg kellene térnie, vagy valami hasznos elfoglaltságot találnia magának - de kitalálom mi lesz a sztori folytatása.
Pár hónapig béke-boldogság-happy end.
Utána rá fog ébredni, hogy neki szüksége van egy motorra.....

BZL 2008.05.28. 18:27:46

"Ő valamiért fontos ember, valami dolga még van ezen a Földön..."

Lehet hogy ő az új megváltó !!!

BZL 2008.05.28. 18:35:04

Hogy tudtad kicsavarni 2 évesen a bekapcsolt - tehát tűzforró - égőt ? Vagy olyan fiatal vagy hogy akkor már voltak kompakt fénycsövek ?

Te most vagy a Kripton-on születtél, vagy a kitekerés után még bekapcsolni is sikerült, de akkor tényleg vigyázott rád valaki.

Bocs, csak szöget ütött a fejembe.
Az idegenek köztünk vannak. :-)

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.05.28. 18:53:40

..Hiába tudja minden nő aki motorossal kezd, hogy BELE KELL TERVEZNIE, HOGY EGYEDÜL NEVELI FEL A GYEREKET..

Ponosan hgy is érted mindezt ? Egyébként 3-as alá: a sztori k..va jó lenne, csak le kéne tudni írni. Úgy rendesen, Magyarul ha lehet. És akkor a forgatókönyv sincs messze.

Amúgy meg semmi érdekes: nem kötődik a motorhoz a fafejűség. Én a sztori alapján ( ha modjuk csak 70% át olvasom el ) kb féltucat cimborámra ráismerek. A fele motorozik kb... :-))

KRi · http://etika.blog.hu 2008.05.28. 19:45:32

Zsír: tényleg?

Lord cica: régen az aki a balesetet okozta kitépett egy lapot asszem a forgalmijájából és odaadta a vétlen félnek, és az azzal intézte a biztosítást.Ma eu bejelentő van, ami egy közösen kitöltendő nyomtatvány sárga kék, de hagyományból "betétlapnak" hívják.

Blue bob: tud motorozni, de az elé kijövetel egyféleképpen kivédhető, HA NEM ÜL MOTORRA :)

Kutya_ZZR. Ha nem érted azt a mondatot az egyben indokolja a te általad adott 3 alát. És ebben az összefüggésben köszönöm :)

VAN MÉG AKI NEM ÉRTI?

villanyguru 2008.05.28. 19:50:07

Nos alapesetben ma M.o-n az emberek 100%-a ebbe e kasztba esik bele. Mindenki motorozik az élet autópályáján bekötött szemmel, s óhatatlanúl jön a pofáraesés. A baj csak az hogy a 95% nem tudja hogy Ő most motorozik....

renesis 2008.05.28. 20:05:30

Én irigykedést érzek ebben az írásban(?)

Talán, ha egyszer megengedheted magadnak és tökösebb leszel akkor megérted a gyereket. Végülis lehet beszarva is élni, de akkor felesleges felkelni.

Mi értelme az életnek, ha nem szánsz időt arra ami boldoggá tesz?

renesis 2008.05.28. 20:07:48

Nemcsak a motorozásra értettem....

lakótárs 2008.05.28. 20:33:23

Z S Ó F I

Neked cc-zem, hogy Te is észhez térj, mert a legjobb motoros barátod pimaszul fiatalon elkótyavetyélt élete (24 +), hirtelen halála sem nyitotta fel a szemed... Hiába halt meg??? Hiába kísérted épp Te az utolsó útján száguldva abban a bizonyos kanyarban? Legközelebb Téged temessünk?

judge dredd (törölt) 2008.05.28. 20:40:11

renesis 2008.05.28. 20:05:30 Yes, igggen bazdmeg, verjé' oda az életnek, mer' az azé van bázz!!!! Meg ezzerrel kell pörögni, meg kemény pöccsel mindenbe bele! Amivel odáig nem is lenne semmi baj ha az hombre nem szúrt volna össze magának meg kedves feleségének egy apróságot akiért, akikért F-E-L-E-L-Ő-S-S-É-G-G-E-L tartozik míg élnek. Tehát lehet a gyors sávban élni de akkor tessék egyedül száguldani, merthogy családot alapítani egyáltalán nem kötelező ám! De azé' még lehetek kemény?
A srác egyetlen célja a földön hogy megmutassa, senki szerencséje nem tart örökké...

judge dredd (törölt) 2008.05.28. 20:41:41

"ha egyszer megengedheted magadnak és tökösebb leszel"- ezen meg újra és újra összefosom magam. Barátom, neked elképzelésed nincs arról, mi az hogy tökösnek lenni. Én ismerek tökös embereket, de azok nem idióták.

villanykorte 2008.05.28. 20:46:52

a villanykapcsolo nem feltetlenul a fazist szakitja meg, hanem esetleg a nullat, azaz nem kell ahhoz felkapcsolni, hogy megb@sszon az aram.

radic 2008.05.28. 20:51:19

BZL 2008.05.28. 18:35:04
"Hogy tudtad kicsavarni 2 évesen a bekapcsolt - tehát tűzforró - égőt ? Vagy olyan fiatal vagy hogy akkor már voltak kompakt fénycsövek ?"


» nem kell hogy bekapcsolva legyen, akkor is megbaszhat. ha egyik irányból dugom be a konnektorba, a fázist szakítja a kapcsoló, ha megfordítom a polaritást, akkor a nullát. máris ott a fix fázis a foglalatban fölkapcsolás nélkül. gondolkodj kicsit, ha már szöget üt valami a fejedbe...

renesis 2008.05.28. 20:54:33

Kedves J.D.
"Nemcsak a motorozásra értettem.... " ezen mi nem érthető?
Lehet más is pl túrázás-ja az nem jó mert sok a kullancs,jó az úszás- bár könnyen megfulladhat az ember,esetleg a parkban ülni-ááá itt meg rádől a fa az emberfiára stb.
Nos így értettem a tökösséget.
Valóban felelőséggel tartozik az ember a gyerekei iránt (nekem is van kettő),
- végülis az összes futár,és egyéb országjáró felmondhat hisz veszélyesek az utak
- ha van gyereked nem azt jelenti, hogy teljesen lemondasz az élvezetekről
Szerintem.Persze ez csak egy "idióta" véleménye.

judge dredd (törölt) 2008.05.28. 21:01:43

renesis! Pettyet demagóg lettél, de sebaj. Az viszont gáz, hogy relativizálunk egy problémát. Az általad felsorolt dolgoknak semmi köze a fenti történethez, valamint ahhoz, hogy kioktató hangnemben kvázi letöketlenezted a posztolót, mert szerinte négy baleset után nem ártana átgondolni a szitut. Még mindig nem győztél meg arról, hogy mit értesz tökösség alatt, a túrázás megint egy másik véglet.
"- végülis az összes futár,és egyéb országjáró felmondhat hisz veszélyesek az utak" BULLSHIT! Relativizálsz, ráadásul elég gyenge módon.
"- ha van gyereked nem azt jelenti, hogy teljesen lemondasz az élvezetekről" - ebben egyetértünk.

Bill 2008.06.10. 13:48:36

Hát ez rólam szólt. Ha én írtam volna a sztorit egyenesebbnek tűnne, bár a kapcsolódási pontok ,mint az ellopott motorom és a balesetek, mind ugyanazok lennének valóban. Ez így önmagában egymás hegyén-hátán valóban olyannak tűnik, mintha szaladnék a végzetem felé. De ami mögötte van ,az nem ez. Ezt csak rá lehet mondani, így messziről, hogy idióta, lökött, ettől érdekes és jópofa. Biztos láttátok a MÁTRIXOT. A Merovingi monologját nyugodtan hallgassa meg mindenki, ha nem rémlik ,mert most nem karcolom ide.Azért az bánt ,ha valaki olyat ír ,hogy krémet tukmáltam rá.. :) Az is ,ha az emberek azt hiszik, hogy motorozás mellett nem lehet gyereket nevelni, vagy, hogy csak arról szólna ,hogy fasza csávó vagyok, -(Autóban mennyien halnak meg ?) - Mondjuk ezt lesz@rom, mert csak az érdekel, hogy velünk mi van: velem és a családommal. - , néhányan ezt hiszik rólam, de akkor oszlatnám a ködöt. Motorozni életmód, nem érdekelnek a gyorsulgató majmok, sem a sokmilliós gépcsodák, mindig azt szeretem ,amim van, amivel mehetek. Szeretek pályamotorozni, de nem megyek ész nélkül, szeretem a versenyzést ,de közúton gyülölöm. És azért ,mert én ilyen vagyok nem érzem magam faszábbnak ,mint bárki más, aki mondjuk metróval közlekedik.

Silence 2008.06.10. 14:57:13

Aki írta ezt a történetet, annak szívből gratulálok. Sikerült lesüllyedned a dedó szintjére.
Gondolom, neked nincs elég gondod, hogy már-már a máséval kell foglalkoznod.

Ignacio da Silva 2008.06.15. 12:35:37

Bill bammeg: ha a történet ténylet rólad szól, akkor felesleges a bizonyítvány magyarázata. Nem kell a Mátrixból idézeteket előrángatnod az igazad bizonygatásához (egyébként is, ki a faszom idézget egy fostarisznya kommersz filmből???), egy felelőtlen kis pöts vagy, és semmi jogod hozzá hogy azt kockáztasd hogy a gyereked apa nélkül nő fel.
Nem vágod báze, hogy onnantól hogy van egy gyereked, a te életed már nem kizárólag a tied hanem az övé is?
Ezt tényleg magyarázni kell??

süti beállítások módosítása